CATEGORIEËN
OVER UITGEVERIJ DEYSTERE
CONTACT
OVERZICHT BOEKEN
haiga
Boekvoorstelling
Essays
Gedichten
haiku
Romans
tanka
senryu
Theater
RECENTE BERICHTEN

Uitnodiging Boekvoorstelling LES AILES DE LA NOSTALGIE (Francis Smets) | WIELS zondag 12 februari 2017

Deystere publiceert HAIKU, TANKA, SENRYU en HAIGAHELENA in POMPEÏ, de nieuwe roman van JOHAN TEIRLINCK verschijnt in december 2014


"De vleugels van de weemoed" (Francis Smets)Tennis, het mentale verhaal / Johan Teirlinck
De nieuwe roman HELENA in POMPEÏ van Johan Teirlinck verschijnt in december 2014.In deze roman lezen we het verhaal van Helena en Borgas. Hoe de voortschrijdende tijd subtiel hun leven in nieuwe bochten stuurt en hoe zij beiden proberen met schilderen en schrijven de dingen vast te leggen of vorm te geven.

Johan Teirlinck zal in de loop van 2015 deze roman diverse keren presenteren en passages voorlezen voor publiek.

Tevens wordt een audioversie gemaakt van deze roman. De CD kan besteld worden bij het boek.

Verder is er ook een videoversie van het boek met audio op DVD beschikbaar waarop Johan Teirlinck zelf het boek voorleest.
HELENA in POMPEÏ / johan teirlinck
Bestelformulier
Enkele fragmenten vind je hier:

De klok sloeg drie uur. Hij sprong recht in zijn bed en werd overvallen door een plotse paniek.

Nu al, dacht hij en spurtte naar de slaapkamers van de kinderen. Hij telde ze. 1, 2, 3.

Ze sliepen alle drie rustig. Hij hoorde hun ademhaling. In de verte zoemden enkele auto's. Hij stapte traag terug naar zijn bed. Vond er Helena. Die sliep. Zacht blies in het donker. Hij bemerkte dat zijn hartslag trager werd. Alles is goed, dacht hij. Alles is goed. Hij liep naar het venster en keek naar de sterren. Wij leven onder deze hemel, dacht hij. Het universum is ons huis. Nu. Nu leven wij. Nu. Op dat dunne moment tussen wat voorbij is en wat gaat komen. Tussen de wens om van elk moment te genieten en de angst dat er op ieder ogenblik iets fataal mis kan lopen. Hij stapte in bed. Ging op de plaats liggen waar hij al heel zijn leven lag. Elke nacht. Zijn plek. En hij sliep niet. Stond even stil bij de dingen. Mijmerde. Over het leven en de dood.