CATEGORIEËN
OVER UITGEVERIJ DEYSTERE
CONTACT/BESTELLEN
OVERZICHT BOEKEN
Essays
Gedichten
haiku
Romans
Theater
RECENTE BERICHTEN

Boekvoorstelling
LES AILES DE LA NOSTALGIE
Verhalen
In dit werk van Johan Teirlinck is een tirade een gedachte die ontstaat uit zijn eigen leefwereld en die als in een intieme dialoog met de lezer verder stroomt en dieper peilt naar verborgen drijfveren die kunnen leiden tot onverwachte inzichten, tot waarachtige verwondering over de dingen en die vaak deuren openen of aanduiden, zonder de ruimte erachter te betreden.

Net zoals in zijn ander literair werk eisen universele en tijdloze thema's een centrale plaats op: de voortschrijdende tijd en de dood, rouwen en bewaren, de plaats van één mens in het grotere geheel en de vele aspecten van 'samen zijn' met partner en kinderen. Teirlinck ervaart een 'tragisch zijn' in al wat is en tegelijk verwoordt hij een vorm van spiritualiteit, een weten dat niet kan worden bewezen of rationeel geduid.

Vaak zijn de personen die verschijnen slechts toeschouwers van hun lot en noteren zij wat in hen leeft. De lezer schrijft mee tijdens het lezen en herschrijft de werken alsof ze uit zijn eigen leven komen.

'TIRADES en andere onrust' is een verzameling teksten uit de romans van Teirlinck 'Van hier tot aan de brug' en 'Helena in Pompeï', zijn theaterwerk 'Branes' en poëtisch werk.

Tevens bevat 'Tirades' ook al passages uit een nog te verschijnen romancyclus van volgende romans: 'Dimitriuk of de afgrond', 'Udigir en haar zussen' en 'De sprong van Borgas'
Tirades en andere onrust / johan teirlinck
NIEUW