CATEGORIEËN
OVER UITGEVERIJ DEYSTERE
CONTACT/BESTELLEN
OVERZICHT BOEKEN
Essays
Gedichten
haiku
Romans
Theater
RECENTE BERICHTEN

Boekvoorstelling
LES AILES DE LA NOSTALGIE
Verhalen
In dit werk van Johan Teirlinck is een tirade een gedachte die ontstaat uit zijn eigen leefwereld en die als in een intieme dialoog met de lezer verder stroomt en dieper peilt naar verborgen drijfveren en die kan leiden tot onverwachte inzichten, tot waarachtige verwondering over de dingen en die vaak deuren opent of aanduidt, zonder de ruimtes erachter te betreden.

Net zoals in zijn ander literair werk eisen universele en tijdloze thema's een centrale plaats op: de voortschrijdende tijd en de dood, de plaats van één mens in het grotere geheel en de vele aspecten van 'samen zijn' met partner en kinderen. Teirlinck ervaart een 'tragisch zijn ' in al wat is en tegelijk verwoordt hij een vorm van spiritualiteit, een weten dat niet kan worden bewezen of rationeel geduid.
Vaak zijn de personen die verschijnen slechts toeschouwers van hun lot en noteren zij wat in hen leeft. De lezer schrijft mee tijdens het lezen en herschrijft de werken alsof ze uit zijn eigen leven komen.

Tirades en andere onrust is een verzameling cruciale teksten uit Teirlinck's romans, Van hier tot aan de brug en Helena in Pompeï (al gepubliceerd), Dimitriuk of de afgrond, Udigir en haar zussen, en De sprong van Borgas (nog te verschijnen), zijn theaterwerk Branes en poëtisch werk. De woorden, beelden en formuleringen blijven hangen in het hoofd van de lezer.
Tirades en andere onrust / johan teirlinck
NIEUW